Bericht versturen

De peul e-sigaretten minder schadelijk dan regelmatige sigaretten, nieuwe studie vindt

September 29, 2021

Laatste bedrijfsnieuws over De peul e-sigaretten minder schadelijk dan regelmatige sigaretten, nieuwe studie vindt

In de allereerstee klinische proef van de elektronische sigaretten van de vierde generatie, vonden de onderzoekers dat de volwassenen die op e-sigaretten overschakelden lagere niveaus van een belangrijk carcinogeen in vergelijking met rokers hadden die bleven gebruikend brandbare sigaretten.

VOORZIENIGHEID, R.I. [Brown University] — Het roken van sigaretten veroorzaakt meer dan 480.000 sterfgevallen elk jaar in de Verenigde Staten, volgens federale overheidsgegevens — en sommige rokers vinden het bijna onmogelijk op te houden met. Veel van deze rokers gebruiken regelmatig, of brandbaar, sigaretten.

De artsen en de wetenschappers hebben vele jaren de gezondheidsvoordelen en de nadelen van op nicotine-gebaseerde alternatieven aan sigaretten onderzocht, en het nieuwe onderzoek biedt significant bewijsmateriaal dat de „aan peul“ e-sigaretten aan gezondheid dan traditionele sigaretten minder beschadigend zijn.

De „nicotine is één van de verslavendste substanties ter wereld, zowel in dierlijke modellen evenals aan mensen,“ zei Dr. Jasjit S. Ahluwalia, een professor van gedrags en sociale wetenschappen en geneeskunde in Brown University. „Helpen zo hoe kan wij deze mensen die niet kunnen ophouden met rokend brandbare sigaretten? Zij hebben andere opties nodig, en de e-sigaretten kunnen één dergelijke optie zijn. Ons onderzoek toont aan dat op korte termijn, de e-sigaretten aanzienlijk veiliger zijn dan brandbare sigaretten.“

Ahluwalia is hogere auteur van een nieuwe die JAMA Network Open-studie, op Woensdag, 18 Nov., op de eerste willekeurig verdeelde klinische proef van de wereld van de peul e-sigaretten van de vierde generatie wordt gepubliceerd.

De proef omvatte 186 Afrikaanse Amerikaan en Latinx-rokers, aangezien de rassen en etnische minderheidgroepen neigen om hogere tarieven van op tabak betrekking hebbende morbiditeit en mortaliteit te ervaren zelfs wanneer zij aan dezelfde tarieven zoals andere groepen roken. Tweederden deelnemers waren verstrekte e-sigaretten zes weken, terwijl de resterende deelnemers werden opgedragen blijven rokend brandbare sigaretten gebruikelijk.

Tegen het eind van de studie, de deelnemers die op e-sigaretten overschakelden stelden beduidend lagere niveaus van machtige long carcinogene NNAL in vergelijking met zij tentoon die brandbare sigaretten bleven uitsluitend roken. Hadden de e-sigaret gebruikers ook beduidend koolmonoxide (Co) niveaus verminderd en minder ademhalingssymptomen gemeld. Deze voordelen — verminderde NNAL, verminderd Co en ademhalings het symptoomverbeteringen — vooral werden uitgesproken onder deelnemers die volledig op e-sigaretten overschakelden.

De onderzoekers maten ook de niveaus van deelnemers van cotinine, een analyseproduct van nicotine, en bepaalden dat er geen significante verschillen tussen groepen, een aanwijzing waren dat de e-sigaretten adequate vervanging van nicotine verstrekten.

„Iedereen onder 21 zou sigaretten, e-sigaretten of geen nicotineproduct moeten opnemen — de handen neer, het beste te doen ding moet nooit beginnen — maar als de mensen tabaksproducten gebruiken, zouden zij moeten ophouden met,“ gewaarschuwde Ahluwalia. „Maar als zij niet kunnen ophouden met rokend brandbare sigaretten, zouden zij moeten nadenken of gebruikend het nieuwe nicotineproducten of opgehouden met roken totaal hun kwaad verminderen door volledig transitioning tot deze producten.“

Doorgaand, moet het werk worden gedaan de niet-kankerrisico's beter begrijpen verbonden aan e-sigaretten, zoals ademhalings en hart- en vaatziekte. De onderzoekers zijn ook van plan om year-long studies uit te voeren het schadebeperkingpotentieel van e-sigaretten verder om te onderzoeken.

De „meeste rokers die uitsluitend van brandbare sigaretten aan e-sigaretten tijdens de studie schakelden handhaafden dit gedrag bij zes maanden, maar wij hebben opvolgende op langere termijn nodig,“ bovengenoemd Kim Pulvers, een professor van psychologie bij de Universiteit van de Staat van Californië San Marcos die de belangrijkste onderzoeker van de studie was. „Wij hebben ook voortdurende studie van dubbele gebruikers nodig om te bepalen of zij schadebeperking.“ na verloop van tijd handhaven

Ahluwalia zei dat omdat vele individuen die zowel e-sigaretten als brandbare sigaretten na verloop van tijd zullen schakelen terug naar uitsluitend brandbare sigaretten gebruiken, er een kritieke behoefte aan acties is die zij steunen die om op e-sigaretten proberen over te schakelen maar ontbreken. Hij benadrukte ook het belang van alternatieven aan helemaal het ophouden, met gezien de uitdaging die het ophouden met voor zo vele sigaretrokers vormt.

„Het is mogelijk dat de nicotine e-sigaretten en andere schadebeperkingproducten spel-wisselaars voor ons gebied zullen zijn,“ toegevoegde Ahluwalia. „Ik hoop deze studie meer mensen bevordert om dit onderzoek te doen en een open mening over dit te hebben. Ik hoop ook het hen inspireert om wetenschap te laten beleid eerder dan emotie informeren.“

Naast Ahluwalia en Pulvers, omvatten de extra medewerkers Christopher H. Schmid en Kexin Qu van Bruin; Nicole L. Nollen van de Universiteit van de School van Kansas van Geneeskunde; Dr. Neal Benowitz van de Universiteit van Californië, San Francisco; en Myra Rice van de Universiteit van de Staat van Californië San Marcos.

Schmid als adviseur voor wettelijke firma's wordt gediend die Eli Lilly, boehringer-Ingelheim en Gilead buiten de studie vertegenwoordigen die. Benowitz ontving persoonlijke prijzen van Pfizer en bereikt het Levenswetenschappen en gediend als adviseur aan farmaceutische bedrijven die rokende onderbrekingsmedicijnen en als deskundige getuige in proces tegen tabaksbedrijven buiten de studie op de markt brengen. Dr. Ahluwalia ontving persoonlijke prijzen van Lucy Goods buiten de studie. Deze punten werden volledig onthuld in de studie.

De studie werd gefinancierd door de Nationale Instituten van Gezondheid (5SC3GM122628) en werd ook gesteund door het NIH-Gefinancierde Centrum van Biomedische Onderzoekvoortreffelijkheid (P20GM130414) en het Nationale Instituut van Algemene Medische Wetenschappen van NIH (U54GM115677).

 

Dit nieuwsverhaal was authored door wetenschapsschrijver Kerry Benson bij te dragen.

 

 

Neem contact op met ons
Contactpersoon : Mr. Richard
Tel. : 18823464636
Resterend aantal tekens(20/3000)