Bericht versturen

De rokers op lange termijn die beginnen vaping zien gezondheidsvoordelen binnen een maand

September 29, 2021

Laatste bedrijfsnieuws over De rokers op lange termijn die beginnen vaping zien gezondheidsvoordelen binnen een maand

De rokers op lange termijn die op het vaping overschakelden waren half naar het bereiken van de vasculaire gezondheid van non-smoker binnen een maand, heeft een studie gevonden. De onderzoekers van de Universiteit van Dundee, het UK, zeiden zij een „duidelijke vroege voordeel halen“ uit omschakeling van het roken aan het vaping, in de grootste klinische tot op heden proef ontdekten.
De onderzoekers maten verschuivingen in bloedvatenfunctie – de vroegste opspoorbare verandering in cardiovasculaire die gezondheid – door een test als stroom bemiddelde uitzetting wordt bekend (FMD) die beoordeelt hoe ver een bloedvat opent. Zij gebruikten een andere test om de stijfheid van de schepen te meten.

Globaal, de groepen die op e-sigaretten overschakelden ervoeren een 1,49 procentpuntverbetering van hun vasculaire die functie met zij wordt vergeleken die bleven rokend.

Het afzonderlijke onderzoek heeft aangetoond dat voor elke 1 procentpuntverbetering van vasculaire gezondheid, 13 percenten minder cardiovasculaire gebeurtenissen tijdens de lange termijn voorkomen.

Gezonde non-smoker kan een gemiddelde FMD-score van 7,7 percenten verwachten, zeiden de auteurs. De chronische rokers die op het vaping met nicotine overschakelden zagen hun FMD-verhoging op het eind van de maand door een ongeveer vijfde van 5,5 percenten aan 6,7 percenten. Dit betekent dat, binnen een maand, nieuwe vapers rond half naar het bereiken van FMD van gezonde non-smoker waren.

Zij die sigaretten groeven en in plaats daarvan vaped zagen hun bloedvat verhoging door rond 1,5 procentpunten binnen vier die weken functioneren met zij worden vergeleken die bleven rokend.

De onderzoekers zeiden zij niet of dit voordeel worden ondersteund, met meer onderzoek nodig in de implicaties op lange termijn van het vaping wisten. Zij waarschuwden ook ervoor dat vaping niet veilig is, slechts „minder schadelijk“ dan rokend.Maar zij zeiden dat als deze verbetering in de lange termijn werd ondersteund, zij die schakelden minstens een 13 percenten verminderd risico van cardiovasculaire gebeurtenissen, zoals hartaanvallen zouden hebben.

De studie wierf 114 volwassenen in het UK aan dat minstens 15 sigaretten een dag minstens twee jaar had gerookt en vrij van gevestigde hart- en vaatziekte geweest.

Veertig zetten rooktabaksigaretten voort, 37 geschakeld aan e-sigaretten met nicotine en 37 geschakeld aan e-sigaretten zonder.

 

 

Door Nieuwe Wetenschapper en Persvereniging

 

Neem contact op met ons
Contactpersoon : Mr. Richard
Tel. : 18823464636
Resterend aantal tekens(20/3000)